Voorlichting over duurzame voeding: een duurzamere wereld
¨De beste dienst die we de bevolking in deze context kunnen bewijzen, is misschien weer kooklessen op school geven en hen aanmoedigen om naar de markt te gaan¨.
Jancovici zegt van wel. En vóór hem hebben anderen dezelfde boodschap gebracht. Onder andere Olivier de Schutter.
Verre van een losgeslagen milieuidealisme, leggen deze toespraken de vinger op een onderwerp dat onlosmakelijk verbonden is met duurzame ontwikkeling: om te handelen, moeten we het begrijpen. Om te begrijpen moet je je openstellen, een kritische geest ontwikkelen, informatie filteren en toegang hebben tot de juiste bronnen.
In een wereld met veel informatie zijn er manieren om het nuttige met het aangename te combineren, om niet voor al ons leren afhankelijk te zijn van ons scherm en om het praktische met het theoretische te combineren.
Ja, wij geloven dat iedereen kan leren koken, zelfs op hoog niveau.
Nee, we denken niet dat leren door tutorials op internet of Tiktok te bekijken voldoende is.
Daarvoor moet je mensen ontmoeten, ideeën uitwisselen, het product aanraken en (her)voelen, het begrijpen en het veld in gaan. Voeding is politiek! Op zoveel manieren.
Training is essentieel, en we zijn blij dat we dit jaar regelmatig modules organiseren, en een masterclass op 14 oktober over Upcycling en zero waste cooking als onderdeel van het Horeca Forma Be Pro-curriculum.
Ontdek ook
Elliott Van de Velde Jeune Chef de l'année 2025 Bruxelles Gault&Millau
We zijn wat we eten. En jouw keuzes hebben echt invloed op de wereld!
Gastronomische keuken toegankelijk voor iedereen
De tuinder is uiteindelijk de eerste kok
“De beste meststof voor groenten is de schaduw van de tuinier”.
Zwart, Geel, Groen - België en zijn duurzame adressen
Weer een restaurant? ¨ 2 jaar later
De beweging van het leven.
Een tuin hebben is profiteren van een smaaklaboratorium in de open lu
Het is Wereld Picknick Dag
Mis onze seizoensgebonden desserts niet, gemaakt met lokale producten
Bollen en uien in het seizoen
Organiseer je volgende evenement in ons restaurant!
Entropy, een GoodFood-gecertificeerd restaurant
PLAN UW EVENEMENT IN HARTJE BRUSSEL
We verwelkomen de lente met een gloednieuwe ruimte !
2024, 3 keer meer Entropie
Bocuse d'Or
Sustainable Food Award
Entropy Restaurant thuis voor de feestdagen
De la Terre à la Table : Zoom sur les fournisseurs durables du restaurant gastronomique Entropy
Prix "Sustainability" Gault & Milau
Hearth Project x 4 Wings Foundation
Une première bougie riche d'actualité
Welkom bij Entropy