Entropy Restaurant is veel meer dan een eenvoudig restaurant. Het maakt deel uit van een deelruimte rond circulariteit en verspilling in al zijn vormen. Omdat de natuur ons zoveel moois biedt, willen we er een eerbetoon aan brengen en het volledige potentieel benutten van de producten die onze deur lopen. Het is voor ons essentieel om samen te werken met liefhebbers die ons terroir valoriseren en die ook meedenken over een intelligente manier van werken voor onze toekomst. Begeleid door een jong & gedreven Chef Elliott Van de Velde je uit om zijn universum te ontdekken, geleid door natuurlijkheid en intuïtiviteit. Entropy Restaurant is het gastronomische luik van ons VZW Hearth Project waarmee we sinds 2019 strijden tegen voedselverspilling en sociale onzekerheid. Onze aanpak speelt in op 3 complementaire actiegebieden: preventie van voedselverspilling, sociale impact en training & opleiding. Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van deze onderwerpen brengen we daarom al onze acties op één en dezelfde plek samen.

Na meer dan 10 jaar ervaring in evenementen, wendde Elliott Van de Velde zich tot de gastronomie en sneed hij zijn tanden bij de grootste chef-koks in Brussel (Isabelle Arpin, Yves Mattagne, Charles Kaisin). Geleidelijk aan ontdekte Elliott een intuïtieve benadering van gastronomie en deelde deze met de mensen om hem heen door culinaire evenementen te organiseren.

In 2018 richtte hij, na verschillende ervaringen en invraagstellingen over de oorsprong en het lot van de enorme hoeveelheden voedsel die in restaurants gebrouwen worden, met Adeline de VZW Hearth Project op die strijdt tegen voedselverspilling. Toen ze ontdekten dat armoede zo aanwezig was, besloten ze deze twee gevechten te verenigen door onverkocht voedsel om te zetten in maaltijden voor goede doelen.

Ondanks deze ingewikkelde periode voor de horecasector, wild Elliott en zijn team de deelmomenten terugvinden die ons werden ontnomen. Na alle avonturen die tot nu toe werden meegemaakt, kwam de creatie van een ruimte zoals die we je aanbieden vanzelf. Het is een ruimte waar je het intuïtieve en authentieke universum van chef Elliott Van de Velde kan ontdekken. Deze ruimte is als het openen van een nieuw hoofdstuk waarin we je uitnodigen om een rol te schrijven.