- Ontmoet het team
- Elliott Van de Velde
Elliott Van de Velde
“Met mijn kookkunst wil ik de natuur eren,” vertrouwt Elliott me toe, die lokale producten en seizoensgroenten omtovert tot ware culinaire meesterwerken. Zoals deze eenvoudige courgette, gelakt en gemarineerd met sake en een sap op smaak gebracht met een vleugje chartreuse en shiso. Of zijn werk met uien, waar hij ze, gekonfijt, garneert met een risotto van spelt en linzen voordat hij ze combineert met preikimchi en een groene mousseline van prei. Elliott sublimeert niet alleen groenten, hij brengt de essentie van smaken op het bord.
De titel van Jonge Chef van het Jaar 2025 in Brussel benadrukt het doorzettingsvermogen van Elliott Van de Velde in zijn streven naar een geëngageerde, duurzame, plantaardige gastronomie. Met zijn diep respect voor de natuur en uitzonderlijke creativiteit zet hij een nieuwe standaard in de Brusselse culinaire wereld.
Fragmenten uit Gault & Millau 2025, tijdens de uitreiking van de prijs Jonge Chef van het Jaar voor Brussel door de beroemde gids.