De beweging van het leven.
Als er één facet van klimaatverandering goed zichtbaar is, dan is het wel de wijnstok.
Klimaatverandering veroorzaakt (onder andere)
Ongekend slecht weer > hagel en vorst scheuren bladeren af en stoppen de ontwikkeling van druiven, wat een heel seizoen beïnvloedt.
🌿 de opwarming van de aarde resulteert in suikergehaltes, en dus alcoholgehaltes, die sterk afwijken van de typische profielen; en een verkorte rustperiode voor de wijnstokken
🌿 veranderingen in de bodem en biodiversiteit > die een direct effect hebben op de resistentie van druivenrassen en wijnopbrengsten.
En als je werkt met een biologische, natuur- of HVE-aanpak, is het een dubbele klap.
Behalve dat wijn een historisch en cultureel erfgoed is. Het is een ongekend aromatisch repertoire.
In onze selectie leggen we de nadruk op producenten die bijdragen aan de waarden van duurzame wijn, terwijl we erkennen dat er veel op het spel staat en dat bredere steun nodig is.
Hartelijk dank aan Vins de Bordeaux voor deze ontdekking.
Restaurant Entropy, plantaardige gastronomie
🙋♀️ Wij passen ons op verzoek aan alle diëten aan (glutenvrij, veganistisch, lactose-intolerantie)
📍 Sint-Goriksplein 22, 1000 Brussel centrum
⏰ Woensdag- tot zaterdagavond (en vrijdagmiddag)
Reservering - entropyrestaurant.be
⭐Gault et Millau ontdekking van het jaar
Ontdek ook
Elliott Van de Velde Jeune Chef de l'année 2025 Bruxelles Gault&Millau
Voorlichting over duurzame voeding: een duurzamere wereld
We zijn wat we eten. En jouw keuzes hebben echt invloed op de wereld!
Gastronomische keuken toegankelijk voor iedereen
De tuinder is uiteindelijk de eerste kok
“De beste meststof voor groenten is de schaduw van de tuinier”.
Zwart, Geel, Groen - België en zijn duurzame adressen
Weer een restaurant? ¨ 2 jaar later
Een tuin hebben is profiteren van een smaaklaboratorium in de open lu
Het is Wereld Picknick Dag
Mis onze seizoensgebonden desserts niet, gemaakt met lokale producten
Bollen en uien in het seizoen
Organiseer je volgende evenement in ons restaurant!
Entropy, een GoodFood-gecertificeerd restaurant
PLAN UW EVENEMENT IN HARTJE BRUSSEL
We verwelkomen de lente met een gloednieuwe ruimte !
2024, 3 keer meer Entropie
Bocuse d'Or
Sustainable Food Award
Entropy Restaurant thuis voor de feestdagen
De la Terre à la Table : Zoom sur les fournisseurs durables du restaurant gastronomique Entropy
Prix "Sustainability" Gault & Milau
Hearth Project x 4 Wings Foundation
Une première bougie riche d'actualité
Welkom bij Entropy