De beweging van het leven.
Als er één facet van klimaatverandering goed zichtbaar is, dan is het wel de wijnstok.
Klimaatverandering veroorzaakt (onder andere)
Ongekend slecht weer > hagel en vorst scheuren bladeren af en stoppen de ontwikkeling van druiven, wat een heel seizoen beïnvloedt.
🌿 de opwarming van de aarde resulteert in suikergehaltes, en dus alcoholgehaltes, die sterk afwijken van de typische profielen; en een verkorte rustperiode voor de wijnstokken
🌿 veranderingen in de bodem en biodiversiteit > die een direct effect hebben op de resistentie van druivenrassen en wijnopbrengsten.
En als je werkt met een biologische, natuur- of HVE-aanpak, is het een dubbele klap.
Behalve dat wijn een historisch en cultureel erfgoed is. Het is een ongekend aromatisch repertoire.
In onze selectie leggen we de nadruk op producenten die bijdragen aan de waarden van duurzame wijn, terwijl we erkennen dat er veel op het spel staat en dat bredere steun nodig is.
Hartelijk dank aan Vins de Bordeaux voor deze ontdekking.
Restaurant Entropy, plantaardige gastronomie
🙋♀️ Wij passen ons op verzoek aan alle diëten aan (glutenvrij, veganistisch, lactose-intolerantie)
📍 Sint-Goriksplein 22, 1000 Brussel centrum
⏰ Woensdag- tot zaterdagavond (en vrijdagmiddag)
Reservering - entropyrestaurant.be
⭐Gault et Millau ontdekking van het jaar