undefined | Foto door , op User

Hoe onze voedselkeuzes onze gezondheid beïnvloeden

We sterven niet meer (of veel minder) aan overdraagbare ziekten, maar aan welvaartsziekten die verbonden zijn met onze levensstijl. Voeding maakt daar een belan

💡 De WHO schat dat in Europa bijna 16% van de sterfgevallen verband houdt met onze voedselkeuzes.

👉 We sterven niet langer (of veel minder) aan overdraagbare ziekten, maar aan welvaartsziekten die verbonden zijn met onze levensstijl.

Voeding speelt daarin een cruciale rol.

Onze voeding meer plantaardig maken met de juiste producten is waarschijnlijk de eenvoudigste stap naar een betere gezondheid – zowel voor de mens als voor de planeet.

In de keuken betekent dit een andere aanpak: de producten zelf krijgen de hoofdrol.

En jij – welke stappen vind jij het meest toegankelijk?

Fragmenten van onze plantaardige ontdekkingen op het veld van @herbea.bxl in Anderlecht.

Bij Entropy werken we niet alleen aan de inhoud van het bord, maar ook aan de impact op jouw gezondheid.

📸 @lagachette_pro

🌱 Entropy restaurant, plantaardige gastronomie

🍀 Young Chef of the Year 2025 voor Brussel

🌱 Ontdekking van het Jaar 2023 & Sustainability Culinary Innovator 2024

📝 14.5/20 Gault & Millau

🍀 Top 3 @360eatguide

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5 Radishes @weresmartworld

👉 4.8/5 Google reviews

🙋‍♀️ Wij passen ons aan jouw intoleranties aan (glutenvrij, vegan, lactose-intolerantie)

📍 Sint-Goriksplein 22, 1000 Brussel centrum

⏰ Woensdag - zaterdagavond (& vrijdag lunch)

🌐 Reservatie – entropyrestaurant.be

🎁 Cadeaubonnen online beschikbaar

🙋‍♀️ Privatisatie – DM ons

#EntropyRestaurant #plantbased

#vegetarischrestaurant #gaultetmillau #michelin #gastronomie #brussel #restaurant #gastronomie

Ontdek ook