Entropy #74 beste plantaardige restaurant ter wereld

Een intuïtieve en duurzame plantaardige keuken met gedurfde food- & drinkpairings. Een creatieve, verantwoorde zintuiglijke ervaring in Brussel.

Bij Entropy in Brussel tilt Elliott Van de Velde groenten naar een hoger niveau met een intuïtieve, creatieve en diep verantwoordelijke keuken. Zorgvuldig samengestelde food- & drinkpairings — natuurwijnen, sakés en alcoholvrije creaties — maken de zintuiglijke ervaring compleet.

Bekroond tot Young Chef of the Year 2025 door Gault & Millau en uitgeroepen tot het 74e beste plantaardige restaurant ter wereld door de Best Vegetables Guide, belichaamt deze autodidacte chef een gastronomische visie die stevig verankerd is in duurzaamheid.

Via zijn plantaardige keuken en zijn non-profitinitiatief Hearth Project, dat sinds 2018 strijdt tegen voedselverspilling en voedselonzekerheid, bewijst hij dat culinair genot en positieve impact geen tegenpolen zijn, maar voortkomen uit creativiteit geïnspireerd door de veerkracht van onze ecosystemen.

Ontdek ook