Welkom bij Entropy
En plotseling begon het verhaal met een "en waarom niet".
Waarom niet deze ceremoniemeester worden die u uitnodigt op een plek vol herinneringen en levensverhalen: ver van alles en dicht bij een geheel. Waar elk moment van al die jaren een creatie of een verdwijning heeft gevormd, waar mijn meest intrigerende ideeën nu zijn geboren en waar anderen vervagen, waar mijn vrienden worden ontvangen en mijn familie geliefd is, waar mijn tafel van jou is en mijn gerechten, mijn creativiteit.
Ik wantrouw elke mening, ook de mijne.
Entropie, of hoe energie ontstaat uit schijnbare wanorde, waardoor de orde van morgen wordt gecreëerd.
Het is vanuit dit perspectief dat het idee van dit concept werd geboren, waarvan de naam als voor de hand liggend leek: het sublimeren van producten en onverkochte producten die soms verwaarloosd, vaak weggegooid worden.
Mijn creativiteit tot hun dienst stellen, en hun herwaardering in de handen & vaardigheden van mijn atypische & gepassioneerde team.
Ons doel bij Entropy is om u te laten zien dat duurzaamheid en schoonheid hand in hand kunnen gaan. En dat deze aanpak binnen ieders bereik ligt.
Een zuivere en eerlijke redenering, een omweg rond mijn culinaire ambities en mijn meervoudige inspiraties, een plantaardige reis met soms meer gejodeerde, verder weg gelegen ontmoetingen. Een keuken die de interpretatie wil zijn van mijn woorden en mijn tijd die ik met jou doorbreng.
Maar ook een focus op de keuze van producenten. De strijd tegen verspilling, recuperatie, nabijheid en duurzaamheid zijn de gemeenschappelijke punten van alle elementen waaruit het restaurant bestaat. Een visie toegepast op de keuze van meubilair, benodigdheden en uitrusting, waarvan de creatie werd toevertrouwd aan Belgische bedrijven, die elk een voorbeeld zijn van circulariteit op hun eigen schaal.
Tenslotte is entropie ook de Energie die warmte creëert door de botsing van partikels; onze partikels, bij Hearth Project, zijn ook erg in beweging om een sociale orde te verdedigen. Alle opbrengsten van ons restaurant worden gebruikt om maaltijden te financieren die bereid zijn voor verenigingen die kwetsbare mensen in Brussel helpen. Wij danken u namens onze partners, dat u hen in staat heeft gesteld om waardige en voedzame maaltijden voor iedereen te serveren.
Dank u voor uw aanwezigheid en het lezen van deze lijnen. Vanaf nu nodigen we je uit om jezelf te laten gaan en te genieten, mijn team zal je erheen brengen. Daar.
Elliott, Adeline, Eugénie, Milan, Sébastien, Eva, Elsa, Bachir & Aram
Ontdek ook
Elliott Van de Velde Jeune Chef de l'année 2025 Bruxelles Gault&Millau
Voorlichting over duurzame voeding: een duurzamere wereld
We zijn wat we eten. En jouw keuzes hebben echt invloed op de wereld!
Gastronomische keuken toegankelijk voor iedereen
De tuinder is uiteindelijk de eerste kok
“De beste meststof voor groenten is de schaduw van de tuinier”.
Zwart, Geel, Groen - België en zijn duurzame adressen
Weer een restaurant? ¨ 2 jaar later
De beweging van het leven.
Een tuin hebben is profiteren van een smaaklaboratorium in de open lu
Het is Wereld Picknick Dag
Mis onze seizoensgebonden desserts niet, gemaakt met lokale producten
Bollen en uien in het seizoen
Organiseer je volgende evenement in ons restaurant!
Entropy, een GoodFood-gecertificeerd restaurant
PLAN UW EVENEMENT IN HARTJE BRUSSEL
We verwelkomen de lente met een gloednieuwe ruimte !
2024, 3 keer meer Entropie
Bocuse d'Or
Sustainable Food Award
Entropy Restaurant thuis voor de feestdagen
De la Terre à la Table : Zoom sur les fournisseurs durables du restaurant gastronomique Entropy
Prix "Sustainability" Gault & Milau
Hearth Project x 4 Wings Foundation
Une première bougie riche d'actualité