undefined | Foto door , op User

Elliott Van de Velde Jeune Chef de l'année 2025 Bruxelles Gault&Millau

“In deze voormalige 18e-eeuwse herberg haalt Elliott niet alleen het beste in groenten naar boven, maar gaat hij ook tot het uiterste in de essentie van smaken.

We zijn trots op deze ontwikkeling en op de woorden die de beroemde Gault et Millau-gids gebruikt om de gastronomische plantenervaring in ons restaurant Entropy te beschrijven:

¨In deze voormalige 18e-eeuwse herberg zet Elliott Van de Velde zijn engagement tegen voedselverspilling voort met een intuïtieve en verantwoorde keuken, waar planten en lokale producten centraal staan.

Als een kleurrijke en smakelijke wandeling door een botanische tuin laten de voor- en hoofdgerechten je kennismaken met onverwachte smaken.

Zoals de courgette, gelakt en gemarineerd in sake, met een sap versterkt door een vleugje chartreuse en shiso. Of de gekonfijte ui, gegarneerd met een risotto van spelt en linzen, vergezeld van preikimchi en een mousseline van groene prei.

Elliott sublimeert de groenten niet alleen, hij brent de essentie van de smaken tot hun paroxisme, en dit rechtvaardigt meer dan een verbetering van de score evenals de toekenning van de titel Jonge Chef van het Jaar 2025 voor Brussel¨.