Sébastien Ripari presenteert een 4-hands Entropy x Thierry Schwartz op
Meer informatie
Op 24 juni verwelkomt Entropy onder leiding van Sébastien Ripari, culinair consultant en internationaal gastronomie-expert, zijn First 4 Hands met Thierry Schwartz, die voor deze avond zijn messen in Brussel zal neerzetten.
Deze twee culinaire talenten zullen een exclusief duodiner van 5 gangen (10 gangen) aanbieden, met de nadruk op natuurlijkheid en de ontmoeting tussen Brussels erfgoed en de Elzasser cultuur.
Live wijnen, cocktails en 100% zuurdesembrood begeleiden dit evenement met beperkte plaatsen.
Tussen traditie en moderniteit, Thierry Schwartz Restaurant of 20 jaar duurzaam ecosysteem in het hart van de Elzas.
Thierry Schwartz, al meer dan 20 jaar gevestigd in Obernai in de Elzas en bekroond met het winnende duo van een rode en groene ster in de Michelin-gids, vertegenwoordigt zowel de Elzasser traditie van goed leven als de toekomst en moderniteit.
Gault et Millau, die hem een 16/20 Table d'exception geeft, omschrijft zijn werk als “nauwgezet en productief, waarbij hij regionale producten benadrukt in een keuken die even technisch als genereus is, even geworteld in traditie als persoonlijk en vooruitstrevend”.
“Praten over terroir klinkt soms een beetje ouderwets. In werkelijkheid is de revival hier: we bouwen aan een ecologische en menselijke toekomst, maar ook aan een economische toekomst.”
Met een lokaal netwerk van meer dan 60 ambachtslieden heeft Thierry Schwartz een echt ecosysteem gecreëerd in zijn thuisregio, met niet alleen een gastronomisch restaurant maar ook een bakkerij op zijn naam.
“Sinds we het restaurant meer dan 20 jaar geleden openden, hebben we korte toeleveringsketens tot onze prioriteit gemaakt. 95% van onze producten komt van minder dan 50 km verderop. We hebben elke dag contact met onze tuinders en kwekers en plukken hun producten als ze rijp zijn. Ons menu verandert 2x per week. Een grote meerderheid van onze producenten werkt biologisch-dynamisch en we moedigen de herintroductie van oude fruit- en groentesoorten aan. We verwerken afval met een zero waste doelstelling.”
Thierry Schwartz, Michelin 2025
Restaurant Entropy: Toegewijde, intuïtieve en innovatieve gastronomie in hartje Brussel.
In het bruisende hart van Brussel, op het Sint-Goriksplein, tilt Elliott Van de Velde met zijn restaurant Entropy de plantaardige gastronomie naar een hoger niveau. Zijn innovatieve, intuïtieve aanpak heeft hem de prestigieuze titel Young Chef of the Year 2025 voor Brussel opgeleverd. Deze erkenning beloont niet alleen zijn culinaire talent, maar ook zijn unieke visie: koken met respect voor de natuur en de gemeenschap.
Entropy is veel meer dan een restaurant, het is vooral een aanpak en een filosofie. Elliott is gevestigd in een voormalige 18e-eeuwse herberg en is actief betrokken bij de strijd tegen voedselverspilling, terwijl hij de schoonheid van een breed scala aan plantaardige ingrediënten laat zien. Zijn gerechten zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, ze helpen ook om de wereld een betere plek te maken: elke maaltijd helpt om een maaltijd voor iemand in nood te financieren.
“Met mijn kookkunst wil ik de natuur eren”, vertrouwt Elliott me toe, die lokale producten en seizoensgroenten omtovert tot culinaire meesterwerken. Zoals deze eenvoudige courgette, gelakt en gemarineerd met sake en een sap op smaak gebracht met een vleugje chartreuse en shiso. Of zijn werk met uien, waar hij ze gekonfijt garneert met een risotto van spelt en linzen voordat hij ze vergezelt met preikimchi en een mousseline van groene prei. Elliott sublimeert de groenten niet alleen, hij brengt de essentie van de smaken op het bord.
Gault & Millau about Entropy, Nov 2024.
Reserveren via entropyrestaurant.be > 24 juni, 19.00 uur.
Entropy restaurant, plant based gastronomy
🍀Young chef of the Year 2025 for Brussels
🌱Discovery of the Year 2023 & Sustainability Culinary Innovator 2024
📝 14.5/20 Gault et Millau
🍀Top 3 @360eatguide
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5 radishes @weresmartworld
👉4.8/5 Google reviews
🙋♀️We adapt to your intolerances on demand (glutenfree, vegan, lactose intolerance)
📍 Place Saint Géry 22, 1000 Bruxelles centre
⏰ Wednesday - Saturday evening (& Friday lunch time)
🌐Réservation - entropyrestaurant.be
🎁 Gift cards available online
🙋♀️ Privatization DM us
#EntropyRestaurant #plantbased #finedining
#vegetarianrestaurant #vegan #gastronomy #brussels
Ontdek ook
Wist je dat?
Uw events en privédiners op verrassende locaties — op aanvraag!
Onze top 10 die het verband tussen gezondheid en voeding ontcijfert
Slechte voeding is verantwoordelijk voor bijna 20% van alle sterfgevallen wereldwijd Hoe kunnen we deze trend omkeren?“We hebben het Entropy restaurant in Brussel getest, een echte planten
In het hart van Brussel biedt Entropy een veelbelovende plantenervaring... Artikel door Laura Centrella op 17 mei 2025 in La Libre, L'Avenir en la DHEntropie, de ziel van de tafel. Uittreksel uit de nieuwste Be Perfect
“Elliott Van de Velde en Adeline Barras definiëren Entropy als een terugkeer naar eenvoud en de menselijke maat”.Entropy bovenaan (5 radijsjes) in de beroemde We're Smart Green Guide
Wat een bron van trots voor ons werk om toe te treden tot deze bevoorrechte kring van de 132 beste chef-koks in de voorhoede van de plantaardige gastronomie.Gastronomixs : Elliott Van de Velde deelt 12 van zijn recepten!
Vaarwel Winter, Hallo Lente !
« Zero Waste koken »
Een masterclass van chef-kok Elliott Van de VeldeEcologische akoestische decoratie van gerecyclede tennisballen
283 tennisballen, of 8,5 kg CO2, gebruikt voor één vierkante meter akoestisch materiaal.Nieuw menu "Jardin": nog meer opties voor de twijfelaars!
Kies nu tussen een 4- of 5-gangenmenu voor je vrijdag-lunch.Verschijning in Horeca Magazine
« Met inzet en sociale creativiteit de Horecasector opnieuw uitvinden »Jong Keuken Geweld
Masterclass door Elliott Van de Velde
Tijdens het open huis van Horeca Forma Be Pro gaf de jonge chef-kok een masterclass over “Sublimeren van een bordopmaak”.La théorie du Boxeur: een film over de veerkracht van onze omgeving
In de boksring, vandaag, worden onze ecosystemen op de proef gesteld!Onvergetelijke ervaringen bij Entropy Restaurant
2024, een opmerkelijk jaar. 2025, hier komen we!
Het is een uitdagend jaar geweest en we hebben geprofiteerd van jullie aanzienlijke steun.Elliott Van de Velde Jonge Chef van het Jaar 2025 Brussel Gault&Millau
“In deze voormalige 18e-eeuwse herberg haalt Elliott niet alleen het beste in groenten naar boven, maar gaat hij ook tot het uiterste in de essentie van smaken.Voorlichting over duurzame voeding: een duurzamere wereld
¨De beste dienst die we de bevolking in deze context kunnen bewijzen, is misschien weer kooklessen op school geven en hen aanmoedigen om naar de markt te gaan¨We zijn wat we eten. En jouw keuzes hebben echt invloed op de wereld!
Veel data om de voedselmuurschildering gratis te komen beleven bij Entropy RestaurantGastronomische keuken toegankelijk voor iedereen
De kans om ervaren gerechten te proeven tegen betaalbare prijzen in de beste gastronomische restaurants in Brussel en België met Jong Keuken GeveldDe tuinder is uiteindelijk de eerste kok
Een restaurant is een plek om te delen, maar ook een plek om te leren. Onze taak als chef-koks , is om boodschappen over te brengen“De beste meststof voor groenten is de schaduw van de tuinier”.
Chef-kok en medeoprichter van Entropy,Elliott Van de Velde, heeft gekozen voor een 100% plantaardige keuken. Een keuze die de banden met zijn tuinders versterktZwart, Geel, Groen - België en zijn duurzame adressen
Weer een restaurant? ¨ 2 jaar later
Toen we begin 2022 uit een vijftigtal andere projectvoorstellen werden geselecteerd om deze ongewone geklasseerde site in het centrum van Brussel te bezetten...De beweging van het leven.
Begin juli, een ontmoeting met wijnboeren uit de Bordeauxstreek. Bijna 11 wijnboeren uit de Médoc, Libourne en Entre Deux Mers.Een tuin hebben is profiteren van een smaaklaboratorium in de open lu
Zo introduceert @restaurantmirazur een van zijn boeken, Sous le signe de la lune.Het is Wereld Picknick Dag
Het is Wereld Picknick Dag. Het is een gelegenheid om de aandacht te vestigen op de smakelijke, plantaardige alternatieven voor de club sandwich.Mis onze seizoensgebonden desserts niet, gemaakt met lokale producten
Bij ons kunnen liefhebbers van zoete lekkernijen hun hart ophalen! Mis onze seizoensgebonden desserts niet, gemaakt met lokale productenBollen en uien in het seizoen
Bollen en uien in het seizoen Prei, sjalotten en uien geven de alliums het nakijken en illustreren de seizoensgroenten van onze producenten.Organiseer je volgende evenement in ons restaurant!
Ons restaurant met plantaardige gastronomie verwelkomt u in een ongewoon, geklasseerd kader met een stadstuin in hartje Brussel.Entropy, een GoodFood-gecertificeerd restaurant
Entropy is een GoodFood-gecertificeerd restaurant, met een duurzame aanpak in al zijn vormen en een gastronomische invalshoek in hartje Brussel.PLAN UW EVENEMENT IN HARTJE BRUSSEL
Ruimte nodig voor een speciale evenement? Ons restaurant staat tot uw beschikking voor elk soort evenement!We verwelkomen de lente met een gloednieuwe ruimte !
De lente komt er snel aan bij Entropy, ons gastronomisch restaurant in hartje Brussel. Dit seizoen verwelkomen we je graag in onze nieuwe ruimte.2024, 3 keer meer Entropie
Met deze nieuwe voorstellen heb je geen excuus meer om niet langs te komen!Bocuse d'Or
Sustainable Food Award
Entropy Restaurant thuis voor de feestdagen
De la Terre à la Table : Zoom sur les fournisseurs durables du restaurant gastronomique Entropy
Plongez dans l'univers des fournisseurs d'Entropy, ces acteurs qui partagent les mêmes valeurs d'engagement que notre restaurant. Découvrez les ici.Prix "Sustainability" Gault & Milau
Hearth Project x 4 Wings Foundation
Une première bougie riche d'actualité
Welkom bij Entropy