undefined | Foto door , op User

Sébastien Ripari presenteert een 4-hands Entropy x Thierry Schwartz op

Entropy organiseert op 24 juni een 4 Mains-evenement met de met een Michelinster bekroonde chef-kok Thierry Schwartz. 2 chefs, 2 visies, 1 gedeeld universum.

Meer informatie

Op 24 juni verwelkomt Entropy onder leiding van Sébastien Ripari, culinair consultant en internationaal gastronomie-expert, zijn First 4 Hands met Thierry Schwartz, die voor deze avond zijn messen in Brussel zal neerzetten.

Deze twee culinaire talenten zullen een exclusief duodiner van 5 gangen (10 gangen) aanbieden, met de nadruk op natuurlijkheid en de ontmoeting tussen Brussels erfgoed en de Elzasser cultuur.

Live wijnen, cocktails en 100% zuurdesembrood begeleiden dit evenement met beperkte plaatsen. 

Tussen traditie en moderniteit, Thierry Schwartz Restaurant of 20 jaar duurzaam ecosysteem in het hart van de Elzas.

Thierry Schwartz, al meer dan 20 jaar gevestigd in Obernai in de Elzas en bekroond met het winnende duo van een rode en groene ster in de Michelin-gids, vertegenwoordigt zowel de Elzasser traditie van goed leven als de toekomst en moderniteit.

Gault et Millau, die hem een 16/20 Table d'exception geeft, omschrijft zijn werk als “nauwgezet en productief, waarbij hij regionale producten benadrukt in een keuken die even technisch als genereus is, even geworteld in traditie als persoonlijk en vooruitstrevend”.

“Praten over terroir klinkt soms een beetje ouderwets. In werkelijkheid is de revival hier: we bouwen aan een ecologische en menselijke toekomst, maar ook aan een economische toekomst.”

Met een lokaal netwerk van meer dan 60 ambachtslieden heeft Thierry Schwartz een echt ecosysteem gecreëerd in zijn thuisregio, met niet alleen een gastronomisch restaurant maar ook een bakkerij op zijn naam.

“Sinds we het restaurant meer dan 20 jaar geleden openden, hebben we korte toeleveringsketens tot onze prioriteit gemaakt. 95% van onze producten komt van minder dan 50 km verderop. We hebben elke dag contact met onze tuinders en kwekers en plukken hun producten als ze rijp zijn. Ons menu verandert 2x per week. Een grote meerderheid van onze producenten werkt biologisch-dynamisch en we moedigen de herintroductie van oude fruit- en groentesoorten aan. We verwerken afval met een zero waste doelstelling.”

Thierry Schwartz, Michelin 2025

Restaurant Entropy: Toegewijde, intuïtieve en innovatieve gastronomie in hartje Brussel.

In het bruisende hart van Brussel, op het Sint-Goriksplein, tilt Elliott Van de Velde met zijn restaurant Entropy de plantaardige gastronomie naar een hoger niveau. Zijn innovatieve, intuïtieve aanpak heeft hem de prestigieuze titel Young Chef of the Year 2025 voor Brussel opgeleverd. Deze erkenning beloont niet alleen zijn culinaire talent, maar ook zijn unieke visie: koken met respect voor de natuur en de gemeenschap.

Entropy is veel meer dan een restaurant, het is vooral een aanpak en een filosofie. Elliott is gevestigd in een voormalige 18e-eeuwse herberg en is actief betrokken bij de strijd tegen voedselverspilling, terwijl hij de schoonheid van een breed scala aan plantaardige ingrediënten laat zien. Zijn gerechten zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, ze helpen ook om de wereld een betere plek te maken: elke maaltijd helpt om een maaltijd voor iemand in nood te financieren.

“Met mijn kookkunst wil ik de natuur eren”, vertrouwt Elliott me toe, die lokale producten en seizoensgroenten omtovert tot culinaire meesterwerken. Zoals deze eenvoudige courgette, gelakt en gemarineerd met sake en een sap op smaak gebracht met een vleugje chartreuse en shiso. Of zijn werk met uien, waar hij ze gekonfijt garneert met een risotto van spelt en linzen voordat hij ze vergezelt met preikimchi en een mousseline van groene prei. Elliott sublimeert de groenten niet alleen, hij brengt de essentie van de smaken op het bord.

Gault & Millau about Entropy, Nov 2024.

Reserveren via entropyrestaurant.be > 24 juni, 19.00 uur.


 Entropy restaurant, plant based gastronomy 

🍀Young chef of the Year 2025 for Brussels

🌱Discovery of the Year 2023 &  Sustainability Culinary Innovator 2024

📝 14.5/20 Gault et Millau

🍀Top 3 @360eatguide

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5 radishes @weresmartworld

👉4.8/5 Google reviews 

🙋‍♀️We adapt to your intolerances on demand (glutenfree, vegan, lactose intolerance)

📍 Place Saint Géry 22, 1000 Bruxelles centre

⏰ Wednesday - Saturday evening (& Friday lunch time)

🌐Réservation - entropyrestaurant.be

🎁 Gift cards available online

🙋‍♀️ Privatization DM us

#EntropyRestaurant #plantbased #finedining

#vegetarianrestaurant #vegan #gastronomy #brussels 

Ontdek ook