Bocuse d'Or
Dit jaar heeft chef-kok Elliott Van de Velde besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Waarom geen coach zijn? En wat meer is, in de prestigieuze Bocuse d'Or wedstrijd!
Maar eerst... Wat is de Bocuse d'Or? De Bocuse d'Or werd in 1987 opgericht door Paul Bocuse en is een van de belangrijkste kookwedstrijden ter wereld. De wedstrijd wordt om de 2 jaar gehouden en elk land organiseert een wedstrijd om de kandidaat te kiezen die als zijn vertegenwoordiger wordt afgevaardigd. Hij of zij zal eerst zijn of haar land vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in maart 2024 in Noorwegen, voordat hij of zij eventueel zijn of haar land zal vertegenwoordigen tijdens de grote finale in Lyon in januari 2025.
Dit jaar bestond de Belgische jury uit 24 chefs met meer dan 40 Michelinsterren!
Elliott vergezelde chef Therance Dalpez, met wie hij de waarden van lokaliteit, duurzaamheid en seizoensgebondenheid deelde. Er is geen sprake van om indruk te maken op de jury met producten die niet in het seizoen zijn!
Therance, die oorspronkelijk uit België komt maar nu op de Seychellen woont, zal 5 en een half uur lang zijn plaats in de keuken verdedigen tegen 2 andere kandidaten die ook dromen van het winnen van de titel.
Ballotines van Coucou de Maline met sint-jakobsschelpen, geserveerd met een tartelette van butternut, tapioca en paddenstoelengarnituur. Dit was een van de recepten die onze kandidaat dit jaar presenteerde.
Vergeleken met Therance, die heel ontspannen bleef, vertoonde Elliott een paar dagen voor D-DAG iets meer stress. Maar wat een geweldig avontuur was het om uitgedaagd en gecoacht te worden. Het hele team stond achter hem om hen aan te moedigen en te steunen op deze grote dag. Ze eindigden als derde in de competitie en kunnen trots zijn op hoe ver ze zijn gekomen!
Ontdek ook
Elliott Van de Velde Jeune Chef de l'année 2025 Bruxelles Gault&Millau
Voorlichting over duurzame voeding: een duurzamere wereld
We zijn wat we eten. En jouw keuzes hebben echt invloed op de wereld!
Gastronomische keuken toegankelijk voor iedereen
De tuinder is uiteindelijk de eerste kok
“De beste meststof voor groenten is de schaduw van de tuinier”.
Zwart, Geel, Groen - België en zijn duurzame adressen
Weer een restaurant? ¨ 2 jaar later
De beweging van het leven.
Een tuin hebben is profiteren van een smaaklaboratorium in de open lu
Het is Wereld Picknick Dag
Mis onze seizoensgebonden desserts niet, gemaakt met lokale producten
Bollen en uien in het seizoen
Organiseer je volgende evenement in ons restaurant!
Entropy, een GoodFood-gecertificeerd restaurant
PLAN UW EVENEMENT IN HARTJE BRUSSEL
We verwelkomen de lente met een gloednieuwe ruimte !
2024, 3 keer meer Entropie
Sustainable Food Award
Entropy Restaurant thuis voor de feestdagen
De la Terre à la Table : Zoom sur les fournisseurs durables du restaurant gastronomique Entropy
Prix "Sustainability" Gault & Milau
Hearth Project x 4 Wings Foundation
Une première bougie riche d'actualité
Welkom bij Entropy