undefined | Foto door , op User

Bocuse d'Or

Dit jaar heeft chef-kok Elliott Van de Velde besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Waarom geen coach zijn? En wat meer is, in de prestigieuze Bocuse d'Or wedstrijd!

Maar eerst... Wat is de Bocuse d'Or? De Bocuse d'Or werd in 1987 opgericht door Paul Bocuse en is een van de belangrijkste kookwedstrijden ter wereld. De wedstrijd wordt om de 2 jaar gehouden en elk land organiseert een wedstrijd om de kandidaat te kiezen die als zijn vertegenwoordiger wordt afgevaardigd. Hij of zij zal eerst zijn of haar land vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in maart 2024 in Noorwegen, voordat hij of zij eventueel zijn of haar land zal vertegenwoordigen tijdens de grote finale in Lyon in januari 2025.

Dit jaar bestond de Belgische jury uit 24 chefs met meer dan 40 Michelinsterren!

Elliott vergezelde chef Therance Dalpez, met wie hij de waarden van lokaliteit, duurzaamheid en seizoensgebondenheid deelde. Er is geen sprake van om indruk te maken op de jury met producten die niet in het seizoen zijn!

Therance, die oorspronkelijk uit België komt maar nu op de Seychellen woont, zal 5 en een half uur lang zijn plaats in de keuken verdedigen tegen 2 andere kandidaten die ook dromen van het winnen van de titel.

Ballotines van Coucou de Maline met sint-jakobsschelpen, geserveerd met een tartelette van butternut, tapioca en paddenstoelengarnituur. Dit was een van de recepten die onze kandidaat dit jaar presenteerde.

Vergeleken met Therance, die heel ontspannen bleef, vertoonde Elliott een paar dagen voor D-DAG iets meer stress. Maar wat een geweldig avontuur was het om uitgedaagd en gecoacht te worden. Het hele team stond achter hem om hen aan te moedigen en te steunen op deze grote dag. Ze eindigden als derde in de competitie en kunnen trots zijn op hoe ver ze zijn gekomen!