La théorie du Boxeur: een film over de veerkracht van onze omgeving
Elke maandagavond organiseren we gratis evenementen in restaurant Entropy om mensen bewust te maken van duurzaamheid, ons milieu en ons voedsel!
Afgelopen maandag vertoonden we “La théorie du Boxeur” van Nathanaël Coste, op initiatief van onze partner Bleen.
In de hedendaagse boksring worden ons milieu, onze ecosystemen, op de proef gesteld: zullen ze de schokken, de vele klappen kunnen weerstaan?
Hier zijn enkele punten die in de film aan bod komen:
Water delen: een kostbare hulpbron, er is 1350 liter nodig om 1 kg tarwe te produceren, in een tijd waarin waterbeheer cruciaal wordt, vooral in gebieden met een watertekort 💦
Veerkracht van voedsel: Slechts 35% van het geconsumeerde voedsel (in Frankrijk) wordt lokaal geproduceerd. Hoe kunnen we onze voedselcircuits heroverwegen en onze zelfvoorziening versterken? 🥕
Het verlies aan biodiversiteit: 69% van de gewervelde dieren is in 50 jaar verdwenen. De impact van de moderne landbouw en de noodzaak om de biodiversiteit in onze praktijken te herstellen. 🐝
Er staat veel op het spel, en met de helft van alle boeren die over minder dan 10 jaar met pensioen gaan... Wat zullen we dan eigenlijk eten?
Er zijn veelbelovende wegen om te verkennen... maar we moeten nog steeds interesse tonen 🧐 !
Bij Entropy ben je welkom, of je nu een evenement bezoekt of organiseert! Doe met ons mee in de ring!
Bekijk onze volgende evenementen hier: https://www.eventbrite.be/fr_BE/o/bleen-consulting-63036426673
🌱 Restaurant Entropy, plantaardige gastronomie
🙋♀️ Wij passen ons aan alle diëten aan op aanvraag (glutenvrij, veganistisch, lactose-intolerantie)
📍Sint-Goriksplein 22, 1000 Brussel
⏰ Woensdag- tot zaterdagavond (en vrijdagmiddag)
🌐 Boek op entropyrestaurant.be
🎁 Cadeaubonnen te koop op onze website
⭐Ontdekking van het jaar @gaultmillaubelgium , Top 3 van @360eatguide, 4 radijsjes @best_vegetables_restaurants , Goodfood gelabeld restaurant.
🙋♀️ Privatisering buiten openingstijden nog mogelijk per e-mail
Ontdek ook
Nieuw menu "Jardin": nog meer opties voor de twijfelaars!
Verschijning in Horeca Magazine
Jong Keuken Geweld
Masterclass door Elliott Van de Velde
Onvergetelijke ervaringen bij Entropy Restaurant
2024, een opmerkelijk jaar. 2025, hier komen we!
Elliott Van de Velde Jeune Chef de l'année 2025 Bruxelles Gault&Millau
Voorlichting over duurzame voeding: een duurzamere wereld
We zijn wat we eten. En jouw keuzes hebben echt invloed op de wereld!
Gastronomische keuken toegankelijk voor iedereen
De tuinder is uiteindelijk de eerste kok
“De beste meststof voor groenten is de schaduw van de tuinier”.
Zwart, Geel, Groen - België en zijn duurzame adressen
Weer een restaurant? ¨ 2 jaar later
De beweging van het leven.
Een tuin hebben is profiteren van een smaaklaboratorium in de open lu
Het is Wereld Picknick Dag
Mis onze seizoensgebonden desserts niet, gemaakt met lokale producten
Bollen en uien in het seizoen
Organiseer je volgende evenement in ons restaurant!
Entropy, een GoodFood-gecertificeerd restaurant
PLAN UW EVENEMENT IN HARTJE BRUSSEL
We verwelkomen de lente met een gloednieuwe ruimte !
2024, 3 keer meer Entropie
Bocuse d'Or
Sustainable Food Award
Entropy Restaurant thuis voor de feestdagen
De la Terre à la Table : Zoom sur les fournisseurs durables du restaurant gastronomique Entropy
Prix "Sustainability" Gault & Milau
Hearth Project x 4 Wings Foundation
Une première bougie riche d'actualité
Welkom bij Entropy